selamat beramal..SELAMAT BERAMAL


Kalau kita terjaga di tengah-tengah malam itu, ia sebenarnya satu anugerah dari Allah. Allah kirimkan malaikatNya mengejutkan kita supaya kita bangun beribadah kepada Allah. Sebagai tanda terima kasih kerana mengejutkan kita, paling malas pun, mintalah apa-apa (berdoa) walau sedikit (meskipun kita masih di tempat tidur) kepada Allah, kemudian tidurlah."Kalau kita sedar, kemudian kita terus sambung tidur tanpa ucapkan apa-apa (contoh beristighfar, bertahmid dan sebagainya), kemudian malam kedua dan malam ketiga pun begitu juga, kita bimbang (kalau) malaikat tidak akan datang lagi mengejutkan kita." (alangkah ruginya kita) sekadar perkongsian..renung2kan..dan selamat beramal

adakah kite perempuan yg SUCI..??adakah kite perempuan yg SUCI..??


Perempuan yang suci adalah perempuan yang di jaga oleh ALLAH,tidak sedikit pun Allah membenarkan mana- mana lelaki menyentuh dirinya walaupun hatinya...

Tetapi andai kita bergelumang dengan cinta lelaki, di mana Allah untuk menjaga kita? Allah seperti melepaskan kita kepada seorang manusia yang lebih banyak mengecewakan kita"Jika ALLAH datangkan kesedaran dalam diri supaya meninggalkan cinta seorang lelaki ,bermakna Allah mahu ambil kita kembali untuk dijagaNya..


Mengapa masih ragu- ragu? "

"Kekuatan usah di tunggu tapi harus dicari"

Hargailah di atas kesempatan yang Allah berikan... "Sebesar- besar dosa adalah dosa yang di lakukan ketika rasa berdosa melakukannya" - Imam Ghazali-


Saturday, February 27, 2010

BARU BALIK DARI KELANTAN..

salam..
sekarang jam 12.13tgh malam..
alhamdulillah ana br sampai dr kelantan..
satu perjalanan yg cukup..menyeronokkan..

alhamdulillah..syukur..dpt tegok bukit2 yg menghijau..CANTIK!!
kalau kat bandar mane ade dah pemandangn bukit2..mcmtu lagi dah..
kalau kat kelantan..semua rumh kedai semua ade tulisan jawi..kedai cina pun..
tulisan jawi jugak...iklan2 yg dipaparkan pun semua prmpuannya pakai tudung..alhamdulillah...

yg penting ana dpt luangkan masa dgn family ana..
ana sayang keluarga ana...umi..ayah..adik2...yg memang sporting..n menghiburkan..
ana sayang keluarga ana..!!
alhamdulillah..semoga ALLAH sentiasa murahkan rezeki kami sekeluarga..n..beri kami kejayaan dunia akhirat..n.. tempatkan kami sekeluarga di SYURGAMU dgn rahmatMU..insyallah..amin..amin..amin..yarabbala'almin..

tp...hati tetap xtenang..
bile teringat result spm dh nk keluar..
ALLAHHUAKBAR..!!
aku hanya bertawakal..saja..
ya ALLAH berilah aku dan sahabat2ku..kejayaan yg cemerlang dlm SPM2009..
semoga dgn CEMERLANGNYA KEPUTUSAN AKU DAN SAHABAT2KU DLM SPM2009...menaikkan nama sekolah AGAMA..KAMI BELAJAR KRN ALLAH..KAMI BERUSAHA BERSUNGGUH-SUNGGUH KERANA ALLAH..KAMI BERJIHAD KERANA ALLAH..
KAMI BERJUANG KERANA ALLAH..seterusnya kejayaan kami dlm SPM2009..menjadi titik tolak permulaan kami..untuk terus berusaha dgn lebih bersungguh-sungguh untuk TEGAKKAN AGAMA ALLAH ats muka bumi ini..insyALLAH..

ya allah MUDAHKAN SEGALA URUSAN KAMI..
bantulah kami ya ALLAH..kami xkan mampu tanpa izinMU..kami xkan berjaya tanpa kuasaMU ya ALLAH..kami hamba yg lemah..!!kami mengharap..dan meminta PERTOLONGAN DARIMU YA ALLAH..berilah kami semua kejayaan dunia akhirat..
BERILAH AKU DAN SAHABAT2KU KEJAYAAN DUNIA AKHIRAT..
amin..amin..amin..yarabbala'almin...
No comments:

Post a Comment